Epoxy met eiken: een ideale combinatie voor een epoxy tafel

Eiken is een van de meest geliefde houtsoorten ter wereld voor meubels. Menig interieur is verrijkt met deze tijdloze houtsoort. Geen wonder dus, dat dit hout uitermate geschikt is om epoxy tafels mee te maken. Lees hier alles over de bijzondere kwaliteiten van eikenhout.

Home 9 Epoxy Tafel 9 Eiken epoxy tafels

Duurzame loofhoutsoort

Eikenhout is sterk en duurzaam. Dit hout is warm van kleur en heeft een fijne tot grove nerf. De opvallende vlamtekening en vele kleurschakeringen maken het een geliefde houtsoort voor meubels. Het hout heeft bovendien een hele natuurlijke uitstraling waardoor dit hout zowel in een landelijk, modern, minimalistisch, industrieel als scandinavisch interieur past. Maar eigenlijk past eiken in ieder interieur! Eiken wordt extra mooi wanneer het opgeschuurd wordt en de tekening van het hout goed zichtbaar is. Meubelen die gemaakt zijn van eikenhout zijn af te werken met olie, was lak of beits. Uiteraard kan eiken ook gebruikt worden in combinatie met epoxy, waardoor je bijzondere meubels krijgt.


Wilt u een voorbeeld? Bekijk dan eens al onze projecten

 

Verschillende soorten eikenhout

Het ene eikenhout is het andere niet. De vele verschillende soorten hebben ieder hun plus- en minpunten. De meest voorkomende eikensoorten zijn:

  • Europees eiken: Dit is een klassiek houtsoort waar vaak meubels van gemaakt worden. Het hout heeft een warme kleur met een geelbruine tot donkerbruine kleur. Het heeft een mooie, opvallende tekening in het hout en in veel Europees eiken is een duidelijke vlamstructuur zichtbaar, wat dit hout heel populair maakt.
  • Japans eiken: Dit hout heeft een lichte geelbruine tot grijsbruine kleur en heeft weinig glans. Hierdoor onderscheidt Japans eiken zich van andere Europese eikensoorten. Het hout is lichter en zachter van structuur en heeft meer groeiringen dan andere eikensoorten. Het heeft een fijne, weinig opvallende spiegel in het hout.
  • Amerikaans wit eiken: Dit is een lichte houtsoort met een grove nerf. Het kernhout van wit eiken is licht- tot goudbruin en steekt fel af tegen de spint. Dit hout lijkt het meeste op Europees eiken, echter is het lichter van kleur.
  • Amerikaans rood eiken: Deze houtsoort heeft een rozebruine tot lichtbruine ondertoon in het hout. Het kernhout steekt bij deze houtsoort duidelijk af tegen de spint. Deze houtsoort is grover generfd en heeft een mooie tekening en vlamstructuur.

Eiken epoxy tafel bestellen

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om een eiken tafel met epoxy te maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een boomstamtafel van eikenhout, of een mooie salontafel of bijzettafel. Ook een riviertafel van eikenhout, of een rechte eiken tafel met een glanzende epoxy coating eroverheen behoren tot de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor een meer informatie.