Epoxy tafel

Vind jij ze ook zo fantastisch, die epoxyhars tafels? Wij ook. Daarom maken wij alle soorten en maten epoxy tafels en tafelbladen! Geheel naar jouw wensen en volledig op maat gemaakt. 

Home 9 Epoxy Tafel

Epoxy tafel laten maken

In een epoxytafel komt de structuur en het karakter van een houten tafel prachtig naar voren. Dit geeft een tafel een bijzonder chique en luxe uitstraling. Geen wonder dus, dat epoxytafels helemaal hot zijn! Zelf een ontwerp laten maken voor een tafelblad met epoxy kan natuurlijk ook. Geef in dat geval aan wat jouw wensen zijn, dan kunnen we in overleg met jou een uniek ontwerp op maat maken.

Waarom een epoxy tafel kopen?

Een epoxytafel is echt een eyecatcher in je interieur! Deze tafels zijn prachtig om te zien en hebben daarnaast nog extra voordelen. Door een tafel te laten behandelen met epoxy, verander je namelijk niet alleen de look, maar bescherm je het houten tafelblad met epoxy ook tegen beschadigingen en vlekken. Uitgeharde epoxy is namelijk bijzonder sterk en heeft een trek- en druksterkte die zelfs twee keer groter is dan beton! Dat noemen wij nou een powertafel! Bovendien zorgt de epoxy ervoor dat de tafel en het tafelblad waterbestendig en kras- en slijtvast worden. 

Epoxy tafel op maat

Wil jij graag iets unieks wat niemand anders heeft? Dan is een houten tafel met epoxy absoluut een goed idee! Bij Epoxy Studio werken we met verschillende houtsoorten, die ieder hun eigen kleur en tekening hebben. Voor iedere klant is er wat wils! Ook is het mogelijk om speciale elementen te verwerken in een tafel en kun je er echt jouw eigen ontwerp van laten maken. Wil je bijvoorbeeld in plaats van transparante epoxy liever epoxy met een kleur erin gebruiken om een mooie riviertafel te laten maken? Wij kunnen iedere gewenste kleur aanbrengen. Wil je bladgoud, glitters, schelpen of andere objecten verwerken in de tafel? Geef het bij ons aan en wij maken het voor jou op maat!

Ongeëvenaarde glans en een kras- en slijtvast tafelblad

Door het gebruik van hoogwaardige materialen krijgen onze tafels een grensverleggende glans krijgen die UV-bestendig en minder krasgevoelig is. Bovendien kun je het ontwerp zo laten aanpassen dat het volledig aan jouw wensen voldoet. Voordelen van een epoxy tafelblad zijn:

Wij gebruiken uitsluitend hoogwaardige epoxy voor al onze ontwerpen. Dit zorgt voor een prachtige glans, en de lenswerking van de epoxy zorgt ervoor dat de houtstructuren mooi benadrukt worden. Wil je liever een matte afwerking voor jouw tafel? Ook dat is mogelijk. De matte afwerking blijft dan transparant. Met de epoxy vullen we de gaten en scheuren in het hout op waardoor je een egaal oppervlak krijgt.
Onze epoxy is UV-bestendig. Dat voorkomt vergelen, om het unieke karakter van het hout niet verloren te laten gaan.
De epoxy die we gebruiken blijft flexibel, in plaats van keihard te worden. Dat verbetert de krasbestendigheid, om zichtbare slijtage te voorkomen.
Een tafelblad wat is ingegoten met epoxy is waterbestendig. Hierdoor krijg je geen waterkringen of vlekken in het hout van de tafel.
Ieder tafelblad is anders waardoor geen twee tafels van Epoxy Studio hetzelfde zijn.

Wilt u een voorbeeld? Bekijk dan eens al onze projecten

 

Hoe maken wij een epoxytafel?

1. Hout op maat zagen

De diverse houtsoorten ontvangen we in grote hoeveelheden, die we verwerken tot de afmetingen die we nodig hebben voor uw tafel. Uiteraard kunnen we iedere afmeting leveren waar u naar op zoek bent.

2. Mallen maken voor de epoxy

Op basis van de tafel en het hout dat we daarvoor gebruiken maken we de mallen voor de epoxy. Een belangrijke voorbereiding, voordat we met de tafel met epoxy aan de slag kunnen.

3. Primer om luchtdicht te maken

Voordat we beginnen met gieten maken we de tafel luchtdicht. We gebruiken een primer, waarmee we voorkomen dat er luchtbellen in de epoxy ontstaan.

4. Epoxy gieten

Uiteindelijk gieten we de epoxy. Dat doen we laag voor laag, waarbij we de dikte afstemmen op uw wensen en het type hout dat we gebruiken. Zo garanderen we een geweldige afwerking, met schitterende glans.

Welke houtsoorten worden gebruikt?

Hout van de mangoboom heeft een warme kleur en mooie kleurschakeringen. Deze houtsoot is geweldig geschikt voor tafels en andere meubels en is een duurzame keuze. Mangohout is afkomstig uit Zuidoost-Azië en Australië.

Mango

Al eeuwenlang een van de meest gebruikte en geliefde houtsoorten voor het interieur en meubels. Uitstekend geschikt voor een houten epoxytafel, dankzij de mooie knoesten en overige karakterelementen.

Eiken

Door de unieke Japanse brandtechniek ontstaat een bizarre tekening in het hout. Vervolgens ingegoten met transparante epoxy zorgt door de lenswerking voor een spectaculair resultaat.

Verbrand hout

Essenhout is een taaie, sterke houtsoort met een duidelijk kleurverschil tussen het kern- en spinthout. De bruine kern en de groeiringen van de spint tekenen zich af als een prachtige vlamtekening.

Essen

Omdat notenhout vanwege de zachtheid gemakkelijk laat bewerken wordt deze houtsoort veelvuldig toegepast voor meubel zoals tafels.

Notenhout

Suar is tropisch hardhout, afkomstig uit onder andere Indonesië. Het is teakhout dat uitstekend geschikt is voor tafelbladen en is een duurzame keuze.

Suar

Interesse in een epoxy tafel? Neem dan contact met ons op!

Epoxy hars tafel met logo

Een eiken epoxy tafel laten maken en die (semi)zakelijk gebruiken? Voordat we de epoxy gieten kunnen we de tafel op iedere mogelijke manier bewerken. Bijvoorbeeld met het logo van uw bedrijf of een andere toevoeging. Voor een uniek ontwerp, waarvan er maar één is en waarmee u meteen een verpletterende indruk maakt op iedereen die aanschuift.

Epoxy rivier tafel

Een epoxy rivier tafel laten maken? Geweldig om te zien, dankzij de dikke laag epoxy in het midden of op een andere plek in de tafel. Als een rivier die er dwars doorheen stroomt, dankzij de dikkere laag die we daarvoor gebruiken. Voor een levendig en bijzonder geheel, om aan het interieur een unieke element toe te voegen.

Epoxy tafel met bladgoud

Op zoek naar een tafel met een luxe uitstraling? Een epoxy tafel met bladgoud is dan zonder twijfel de beste keuze. Afgewerkt in de hoogst mogelijke kwaliteit, met het bladgoud als bijzondere toevoeging op de prachtige materialen. Geweldig om te zien, als u een onuitwisbare indruk wilt maken.

Epoxytafel met logo en/of bedrijfsnaam

Wil je graag jouw bedrijfslogo of bedrijfsnaam laten graveren in een epoxytafel? Ook dit is mogelijk. Perfect als je de epoxytafel zakelijk wilt gebruiken en een echte eyecatcher in je kantoor of vergaderruimte wilt plaatsen. Wij zijn zeer ervaren in het bewerken van diverse houtsoorten. Hierdoor kunnen wij, indien gewenst, ook ‘special effects’ zoals bladgoud toevoegen voor een onuitwisbare indruk van jouw bedrijf!

Een epoxy tafel kopen? Bezoek onze studio

Tropisch hardhout zoals suar, beukenhout of eikenhout… De mogelijkheden zijn eindeloos! Bekijk de verschillende houtsoorten waarmee we werken in onze werkplaats, zodat je onze werkwijze zelf in de praktijk kunt zien. Wil je graag een tafel met epoxy kopen? Laat je dan inspireren in onze showroom, wij adviseren je graag over de mogelijkheden!