Suarhout

Meer info

Essenhout

Meer info

Eikenhout

Meer info

Walnoothout

Meer info

Populierenhout

Meer info

Barnwood

Meer info

Iepenhout

Meer info

Brandhout

Meer info

Beukenhout

Meer info

Kokosnoot

Meer info

Suarhout

Suarhout is een snelgroeiend houtsoort afkomstig  van de Albizia Saman boom. In de volksmond wordt dit ook wel de regenboom genoemd. Deze naam heeft hij te danken aan zijn parapluvormige bladerdak dat onderdak kan bieden tegen de regen. Het hout kenmerkt zich door de bruine kleur in combinatie met een witte (spint)rand.

Eikenhout

Eikenhout is een van de meest bekende houtsoorten. Bovendien is het ook duurzaam en goed te bewerken. Eiken is verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Wij gebruiken in de meeste gevallen Europees eiken. Dat heeft van nature een licht- tot goud bruinige kleur. Wij beschikken ook over de mogelijkheid om eiken boomstambladen te roken. Het looizuur in het eiken reageert dan met ammoniak waardoor een donkere verkleuring ontstaat. Het resultaat is verbluffend!

Populierenhout

Ik hoor je denken. Populierenhout is toch helemaal niet bruin van kleur?! Dat klopt! Wat je ziet is gestoomd populieren. Het stomen zorgt ervoor dat het vocht uit het hout verdampt en het hout bruin kleurt. De epoxybehandeling zorgt ervoor dat er twinkeling in het hout zichtbaar wordt. De kleur verspringt als je er langs loopt. Net een kameleon!

IEPENHOUT

Iepenhout is een loofhoutsoort wat zich kenmerkt door de lichtgele kleur. De houtnerven kruisen elkaar en zorgen voor een schitterende tekening. Iepenhout valt onder duurzaamheidsklasse 4. In vergelijkbaar met andere houtsoorten niet erg duurzaam. De oorzaak zit ‘m in het feit dat het gevoelig is voor o.a. schimmels. Met onze epoxy behandeling gieten wij het hout volledig in. Het hout is daardoor niet meer vatbaar voor schimmels en daardoor alsnog erg duurzaam.

Beukenhout

Beukenhout is een harde houtsoort afkomstig van de beuk. De kleur is afhankelijk van de afkomst, maar vaak licht geelbruin met witachtige stukken. Beuk is vaak te herkennen aan ‘slaap’ in het hout. Slaap ontstaat door schimmels en verkleuring. Wij vinden het erg lijken op zwarte vlammen. Op de foto hiernaast is het ook zichtbaar. Echt een cadeautje van de natuur.

Essenhout

Essenhout is een harde en taaie houtsoort met van nature een laag vochtgehalte. Ideaal om hout mee te stoken of om natuurlijk tafels van te maken. Qua kleur vaak te vergelijken met eiken, maar de tekening van essen is een stuk levendiger. Zeker in combinatie met epoxy geeft dat een spectaculair resultaat.

WALNOOTHOUT

Walnoothout is een relatief zachte houtsoort. Het hout werkt niet door weersomstandigheden en zet daarom ook niet in of uit als gevolg van vocht of temperatuur. De kleur is warm en varieert van licht- tot donkerbruin. Boomstambladen waarin de lichte kleur gecombineerd wordt met een donkerbruine ‘’vlek’’ zijn erg mooi.

BARNWOOD

Het woord zegt het al: hout afkomstig van schuren. Barnwood is er in verschillende soorten en maten. Iedere soort komt uit een ander gebied. Wij gebruiken Barnwood uit Canada. Daar hebben de planken de heftigste weersomstandigheden moeten doorstaan. Dit heeft ertoe geleid dat de planken een prachtig doorleefd karakter hebben. Ingegoten in epoxy geeft dat een bizar resultaat met heel veel diepte.

Brandhout

Brandhout is eigenlijk een ondergewaardeerde naam voor dit prachtige hout. De koollaag op de planken ontstaat door verhitting in speciale ovens. Van de planken maken wij vervolgens een compleet blad. Normaal gesproken geeft dit hout af en is het niet geschikt voor tafels. Door onze epoxy behandeling is niet alleen dat probleem verholpen, maar zorgt de epoxy ook voor een diepte effect wat je echt met eigen moet zien.

Kokosnoot

Bij een kokosnoot denk je niet snel aan een houtsoort voor een tafel. Echter hebben wij dit wel weten te realiseren. De blokjes zijn allemaal stukjes kokosnoot waar wij de tafel mee bekleden. Niet alleen de bovenkant, maar ook de zijkant voorzien wij ermee. Super tof met een tropisch tintje!

epox-tastisch!

 

Deze prachtige epoxy tafel is als een kunstwerk voor jouw interieur. De vloeiende patronen en kleuren trekken je aandacht en betoveren je zintuigen. Het glanzende oppervlak weerkaatst het licht op een magische manier, waardoor elke hoek een nieuwe dimensie van schoonheid onthult.

Bezoek in alle rust onze studio en de showroom.

Neem een kijkje in de werkplaats en laat u deskundig adviseren. Ontdek hoe ieder blad uniek is. En hoe we alles in iedere maat kunnen leveren.

×