Suar boomstamtafel met epoxy

Suar is een tropische hardhoutsoort die perfect is voor het maken van boomstamtafels. Het kenmerkt zich door de prachtige kleurschakeringen en vlammen in het hout. Iedere suar boomstamtafel is anders door zijn karakter en tekening, wat zorgt voor een prachtige, unieke boomstamtafel!

Home 9 Epoxy Tafel 9 Suar epoxy tafels

Duurzaam geteelde bomen

De suar boom is een snelgroeiende, niet-beschermde en veel voorkomende boom. Deze wordt op duurzame wijze geteeld. Dat wil zeggen: de oudere bomen maken plaats voor de jongere bomen en worden op een duurzame manier gekapt. Suar bomen hebben namelijk een groot, parapluvormig bladerdak waardoor ze zeer schaduwrijk zijn. Door deze op een verantwoorde manier te telen, kunnen de kleinere, jonge bomen meer zonlicht krijgen waardoor deze weer beter kunnen groeien. De suar boom heeft ook een paar bijnamen en wordt o.a. ‘Rain tree’ en ‘Monkeypod’ genoemd. Dit komt doordat de bladeren van de boom opkrullen wanneer het regent. Wanneer je bij Epoxy Studio een suar boomstamtafel aanschaft, weet je dus dat deze altijd op een duurzame manier geteeld zijn, met oog voor behoud van het bos.

Waarom kiezen voor suar?

Suar is een hele rijke en veelzijdige houtsoort die op veel verschillende manieren bewerkt kan worden. Veel mensen vinden suar hout mooi vanwege de warme uitstraling en de opvallende vlammen. De nerven van dit hout kruisen elkaar en lopen in elkaar over, waardoor ieder suar stam een prachtige tekening en kleurschakeringen heeft. Een van de meest opvallende eigenschappen van dit hout is dat de kern een warme, goudbruine tot donkerbruine kern heeft en een scherp afstekende, lichte spint. Daarnaast is suar hout duurzaam en zeer sterk. Dit maakt suar hout een populaire houtsoort voor boomstamtafels.

 

Wilt u een voorbeeld? Bekijk dan eens al onze projecten

 

Suar epoxy tafel op maat laten maken

Wil je een suar boomstamtafel op maat laten maken? Kom dan een kijkje nemen in onze showroom. Hier zie je diverse boomstamtafels in verschillende uitvoeringen. Denk hierbij onder andere aan een boomstamtafel met glanzende epoxy coating, een riviertafel of een boomstam salontafel. Het is tevens mogelijk om een suar vergadertafel te laten maken. Wij kunnen iedere gewenste afmeting en vorm maken en indien gewenst kunnen we speciale effecten zoals bladgoud toevoegen aan het ontwerp. Bekijk ook onze boomstamtafel projecten voor meer informatie.

Meer weten? Bel of mail ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar via telefoonnummer +31 10 307 66 91 of per mail. Je kunt natuurlijk ook ons contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.